Що поляки думають про біженців: неочікувані результати опитування

Поляки про біженців: неочікувані результати опитування
Поляки про біженців: неочікувані результати опитування

Поляки ставляться до біженців різним чином - опитування

За результатами опитування, проведеного Opinia24 для Gazeta Wyborcza, майже половина поляків (46%) підтримують прийом біженців у країну. Ще 35% згодні з цим за умови, що це громадяни сусідніх країн - України або Білорусі.

Тільки 14% опитаних готові приймати біженців з будь-якої точки світу. З них, 32% живуть у великих містах.

Незважаючи на деяку обережність щодо біженців, 80% поляків не мають нічого проти того, щоб вони працювали в різних сферах. У повсякденному житті поляки більше сприймають біженців як сусідів (75%) або членів родини (64%), ніж як місцевих політиків (35% так і 58% ні).

59% опитаних підтримують впровадження заходів безпеки на польсько-білоруському кордоні. Опитування проводилося 4-5 червня.

Також варто зазначити, що збільшилася кількість поляків, які ставляться негативно до українських біженців. Це підтверджує опитування UW та AEH "Соціальне сприйняття біженців з України, мігрантів і дій польської та української держави". Згідно з результатами, порівняно з іншими питаннями, прихильність поляків до українців знизилася, за винятком навчання українських дітей в польських школах. Так, 82% опитаних підтримують право українських дітей на освіту у Польщі.

Читайте також