Що відомо про 8-річного хлопчика, який загинув від російського "Кинджалу" під час атаки на Івано-Франківщину

Медики понад дві години боролися за життя 8-річного Володі з міста Коломия на Івано-Франківщині, який дістав тяжкі поранення внаслідок удару російської ракети "Кинджал".

Під час ракетного удару дитина перебувала на подвір'ї і отримала численні осколкові поранення. Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук у Facebook.

"За лічені хвилини прибула "швидка". Хлопчика госпіталізували у критичному стані з тяжкими травмами. Понад дві години наші медики боролися за його життя, але, на жаль, безуспішно", повідомила Онищук.

Вона висловила щирі співчуття родині хлопчика.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"І вкотре звертаюсь до мешканців Прикарпаття: не нехтуйте сигнали повітряної тривоги. При загрозі ракетного обстрілу подбайте про свою безпеку та людей поруч!" додала Онищук.

За інформацією міського голови Коломиї Богдана Станіславського, хлопчик народився в селі Ценява, згодом з батьками переїхав до Коломиї.

"Закінчив у нас садок, а потім пішов навчатись у ліцей №2. Цього року завершив другий клас. Був дуже допитливою, старанною та веселою дитиною", розповів мер.

Він додав, що 12 та 13 серпня у Коломийській громаді оголошені днями жалоби за загиблим хлопчиком.

11 серпня близько 10:00 противник здійснив пуски чотирьох аеробалістичних ракет Х-47 "Кинджал" із чотирьох літаків МіГ-31К.

Пуски здійснювали з повітряного простору Тульської та Липецької областей РФ, повідомили у п'ятницю Повітряні сили Збройних сил України.

Ракети заходили в повітряний простір України з північного напрямку, прямуючи на південний-захід у район аеродрому Коломия Івано-Франківської області. Одну ракету Х-47 вдалося знищити в межах Київської області. Решта вдарили неподалік аеродрому.

Уражено об'єкти цивільної інфраструктури, є влучання однієї з ракет у житловий сектор.