Шольц дав свій прогноз про терміни закінчення війни з РФ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив свою думку, що війна в Україні буде довготривалою, і наголосив на необхідності тривалої підтримки України у справі озброєння. Він поділився цим у своєму інтерв'ю газеті TAZ. За словами Шольца, Росія не повинна перемогти в цьому конфлікті, і очевидно стало, що це буде тривалий конфлікт.

Канцлер також заявив, що наразі немає відповіді на питання про те, коли закінчиться війна в Україні, але Німеччина готова надавати Україні необхідну підтримку протягом усього цього часу. Він зазначив, що стратегія перемоги України полягає в тому, щоб завадити Путіну виграти цей конфлікт.

"Такі розмови корисні, коли ви відчуваєте, що можете змінити ситуацію. Однак російська війна зараз говорить протилежне. У минулому я мав кілька розмов з Путіним, які іноді сприймалися критично. І я не виключаю можливості продовження діалогу в майбутньому", - заявив Шольц.

Поки що останньою розмовою Шольца з Путіним було телефонне спілкування у грудні 2022 року. Він не виключив можливості майбутнього спілкування з російським лідером, але зауважив, що це відбудеться "коли прийде час". Він бачить такі розмови корисними лише в тому випадку, якщо ситуацію можна змінити, а зараз російська війна свідчить про набагато інше.

Шольц також заявив, що розмова з Путіним може відбутися, коли Росія зрозуміє, що нав'язаний світ не настане і що Путін мусить вивести війська. Попередньо ми повідомляли про новий скандал у Німеччині стосовно допомоги Україні.