Шольц не готовий дозволити ЗСУ бити німецькою зброєю по цілях у Росії

Солдати ЗСУ тренуються стріляти в Росії
Солдати ЗСУ тренуються стріляти в Росії

Канцлер ФРН Олаф Шольц залишає свою думку стосовно використання західної зброї, зокрема німецької, проти військових об'єктів в Росії.

Про це він повідомив на пресконференції після закінчення саміту Європейської політичної спільноти.

"Я бачу консенсус щодо того, що такі кроки не розглядаються, у тому числі - дуже чітко з боку США", - заявив Шольц на запитання щодо вимоги президента Володимира Зеленського зняти обмеження на використання західної зброї проти військових цілей в РФ.

Канцлер також згадав загалом питання підтримки України в майбутньому.

"Я вважаю, що те, про що ми домовилися між собою, включаючи домовленості в колі G7 та на перемовинах, які ми провели недавно у Вашингтоні, означає, що Україна буде продовжувати отримувати підтримку", - сказав він і нагадав про рішення G7 виділити "великий кредит" Україні у сумі 50 млрд доларів заморожених активів російського центробанку. За словами Шольца, це допоможе українцям почувати себе впевнено та безпечно щодо фінансування їх потреб.

Підбиваючи підсумки саміту, він підкреслив, що лідери понад 40 країн, які практично представляють всю Європу, крім Росії та Білорусі, зібралися разом, щоб послати чіткий сигнал: "Європа стоїть єдиною проти огидної війни, яку президент Путін незмінно веде з жорстокістю проти України". Європа готова підтримувати Україну в її боротьбі за суверенітет і незалежність стільки, скільки це буде потрібно, підтвердив політик.

Джерело: Укрінформ

Читайте також