Шольц висловився про можливі переговори з Росією: головна умова

Шольц розмовляє на прес-конференції про переговори з Росією
Шольц розмовляє на прес-конференції про переговори з Росією

Канцлер Німеччини: необхідно активно працювати над завершенням війни в Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц зробив заяву у Бундестазі про необхідність активних зусиль для завершення війни в Україні. Він вказав, що російське керівництво повинно отримати сигнал, який неможливо буде проігнорувати.

"Окрім нашої чіткої підтримки України, ми повинні зробити все можливе для того, щоб ця війна не тривала вічно", - сказав Шольц.

Канцлер підкреслив, що переговори з Росією мають проводитися з координацією партнерів і ніколи без України. Він наголосив, що жодне рішення не буде прийматися без урахування позиції Києва.

"Якщо нас запитають, чи будемо ми вести переговори з президентом Росії, ми відповімо: так, будемо. Але жодне рішення не ухвалюватиметься без згоди України й без узгодження з нашими найближчими партнерами", - додав він.

Шольц також запевнив, що Німеччина та її союзники продовжатимуть підтримувати Україну. Він відзначив, що союзники мають надіслати чіткий сигнал, на який Київ може сподіватися, і такий, який президент Росії не зможе проігнорувати.

Крім того, канцлер назвав російських військових, загиблих у війні проти України, "жертвами імперіалістичного божевілля" російського президента.

Читайте також