Шольц заявив, що готовий до нових переговорів із Путіним

Глава німецького уряду, Олаф Шольц, заявив, що він готовий до проведення нових переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним. Проте Шольц додав, що це має сенс лише в тому випадку, якщо Путін буде готовий діяти. За інформацією газети Sueddeutsche Zeitung, такий заявка була зроблена.

Німецький канцлер закликав кремлівського лідера вчинити перший крок у напрямку можливого мирного врегулювання в Україні.

Шольц наголосив, що Путін повинен вивести свої війська з України. Проте наразі немає жодних ознак того, що це станеться. Відповідаючи на запитання про можливість мирних переговорів, канцлер підкреслив, що Путін не повинен досягати своєї мети, використовуючи силу для анексії частини сусідньої країни.

Останній телефонний розмову між Шольцем і Путіним відбувся 2 грудня минулого року. Канцлер неодноразово заявляв про свою готовність до подальших переговорів, проте він також наголошував на необхідності видимих кроків з боку Путіна.

Шольц уперше надав Україні гарантії щодо оборони від російської агресії та зазначив, що Німеччина надаватиме стільки допомоги, скільки буде потрібно.

Раніше повідомлялося, що правляча коаліція канцлера Олафа Шольца схвалила подвоєння військової допомоги для України на наступний рік до 8 мільярдів євро. У разі схвалення парламентом, де більшість належить партії Шольца, це збільшення дозволить підвищити витрати Німеччини на оборону до 2,1% від ВВП, перевищуючи таким чином обіцянки всіх членів НАТО про відсоток у 2%.