Шольц зустрінеться з Зеленським у Нью-Йорку для обговорення російської агресії

Шольц зустрічається з Зеленським у Нью-Йорку для обговорення російської агресії
Шольц зустрічається з Зеленським у Нью-Йорку для обговорення російської агресії

Канцлер Німеччини Олаф Шольц планує зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським під час свого візиту до Нью-Йорка.

Про це повідомляє телеканал ntv з посиланням на джерела в німецькому уряді.

За інформацією урядових джерел, крім зустрічі з українським лідером, Шольц також планує провести переговори з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та президентом Бразилії Луїсом Інасіу Лулою да Сілвою.

Високопоставлений урядовець Німеччини, який побажав залишитися анонімним, заявив: "Ми хочемо послати сигнал у Нью-Йорку, що цей конфлікт, російська загарбницька війна, залишається на порядку денному".

Водночас стало відомо, що Володимир Зеленський планує представити "план перемоги" в оборонній боротьбі проти російських окупантів під час свого візиту до США. На четвер у Вашингтоні заплановано зустріч українського президента з американським лідером Джо Байденом.

Раніше повідомлялося, що Зеленський наступного тижня здійснить візит до Сполучених Штатів, де планує ознайомити зі своїм "планом перемоги" не лише чинного президента Джо Байдена, а й кандидатів Камалу Гарріс та Дональда Трампа.

Читайте також