Соратник Фаріон пояснив, чому не підписав петицію за присвоєння їй Героя України

Соратник Фаріон пояснив відсутність підпису
Соратник Фаріон пояснив відсутність підпису

Міський голова Конотопа, Андрій Семеніхін, член партії "Свобода", не підписав петицію за присвоєння Ірині Фаріон звання Героя України. В інтерв'ю "Главкому" Семеніхін пояснив, чому він не підтримав нагородження своєї колеги посмертно.

Я пробував кілька разів підписати цю петицію, але система заважала мені. Мені дуже соромно, що я цього не зробив. Можливо, я недостатньо грамотний. Також я пробував підписати петицію за своїх друзів, які загинули на фронті, але не вдалося

Семеніхін наголосив, що для нього Ірина Фаріон є ідеалом боротьби за українську Україну і справедливу державу.

Це моя наставниця. Коли ми перейменовували вулиці в місті, за її ідеєю, я підказував, на які прізвища звернути увагу

Мер Конотопа надіється, що Ірині Фаріон буде присвоєно звання Героя України посмертно та вважає це мудрим кроком від президента.

Раніше "Главком" повідомив, що в перших 25 тис. підписників петиції за присвоєння Ірині Фаріон звання Героя України не було однопартійців Фаріон - Олега Тягнибока, Богдана Бенюка, Ігоря Швайки тощо.

Нагадаємо, що під петицією підписалося 25 тис. українців. Сама петиція вимагала присвоєння Ірині Фаріон звання Героя України за її внесок у збереження української державності та укріплення позицій української мови.

Ірина Фаріон, яка померла у 2024 році, започаткувала багато проєктів, серед яких конкурс політичного плаката та малюнка "Мова - твого життя основа", проєкт популяризації української книги "Від книги до мети" та телевізійні програми "Велич особистості" та "Ген українців". Вона також активно займалася політичною діяльністю та захистом української мови.

Читайте також