Щось пішло не так: «Роскосмос» знову провалив запуск ракети «Ангара-А5»

Перше падіння ракети "Ангара-А5" на тлі технічних неполадок

Запуск важкої ракети "Ангара-А5" з космодрому "Східний" перенесено на ще 24 години через технічні неполадки. Старт планували на вівторок, 9 квітня, але за дві хвилини до старту почулась команда про перенесення на 24 години.

Збій в системі наддуву бака окислювача центрального блоку став причиною зупинки запуску. Це вже другий раз, коли ракету "Ангара-А5" відкладають через технічні проблеми. Раніше, ще два тижні тому, запуск ракети "Союз" також було скасовано через спрацювання автоматики внаслідок падіння напруги хімічного джерела струму. Тоді запуск перенесли на два дні.

Відбій пуску, підготувати стоянку на 24 години.

Крім того, запуск ракети "Союз-2.1а" з пілотованим космічним кораблем "Союз Мс-25", який мав відбутися на космодромі Байконур, також було скасовано після зупинки зворотного відліку приблизно за 20 секунд до старту. Запуск планували присвятити 90-річчю Юрія Гагаріна - радянського космонавта, який вперше побував у космосі.

З другої спроби запуску планують здійснити не раніше суботи, 23 березня. У міжчасі Російська Федерація викликала тривогу Сполучених Штатів, оголошуючи про намір розмістити ядерну зброю в космосі.

Наразі є сумніви щодо здатності РФ успішно вивести ядерний протисупутниковий пристрій на орбіту.