Сотні людей шукають партнерів для спільного самогубства: шокуюче розслідування BBC

Сотні людей шукають партнерів для спільного самогубства
Сотні людей шукають партнерів для спільного самогубства

Британці розмістили оголошення на сайті, який пропагує самогубства, для пошуку партнера для спільного суїциду. На цьому сайті є закрита група, де можна знайти супутника для самогубства і ділитися своїми відомостями. За даними розслідування BBC, кілька випадків подвійних самогубств були пов'язані з цим сайтом. Також було виявлено, що цей сайт використовується для пошуку вразливих жінок. ВВС зафіксувала понад 5 тис. повідомлень на цьому сайті.

Команда ВВС провела розслідування в закритій групі сайту. В результаті було виявлено, що зловмисники використовують цю групу для знайомства з потенційними партнерами, особливо жінками. Було виявлено випадок, коли чоловік запропонував одній жінці прийти до нього і "попрактикуватися" в самогубстві. Цей злочинець знайомився з жінками в закритій групі сайту. Також виявлено, що деякі користувачі сайту виїжджали за кордон, щоб зустрітися з потенційними партнерами.

У 2023 році британська влада прийняла закон про безпеку в інтернеті, який передбачає боротьбу з подібними сайтами. Як стверджує виконавча директорка Samaritans, цей закон буде ефективним, якщо матиме реальні інструменти. Родичі жертв цього сайту висловлюють своє занепокоєння стосовно ситуації. Зазначається, що в Лесото вкорочують собі життя майже вдвічі більше, ніж в будь-якій іншій країні.

Як зарадити проблемі

У 2023 році британська влада прийняла закон про безпеку в інтернеті, який передбачає боротьбу з подібними сайтами. Зазначається, що Вряд має забезпечити контроль над невеликими платформами, які становлять високий ризик для суспільства.

Родичі жертв сайту висловлюють своє занепокоєння щодо безпеки в інтернеті. Вони вважають, що соцмережа є відкритою для злочинів і їм це дуже лякає.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, в Лесото кількість самогубств на 100 тис. населення вдвічі більша, ніж у Гаяні у Південній Америці і майже в 10 разів більша за середній світовий показник.

Читайте також