Сотні російських окупантів заблоковані у Вовчанську на заводі - ЗМІ

Сотні російських окупантів заблоковані у Вовчанську на заводі - ЗМІ

Українські плануючі бомби оточили сотні російських окупантів на хімічному заводі у Вовчанську. Нещодавно 30 росіян здалися в полон, але ще близько 400 нікуди не можуть ні втекти, ні сховатися. Інформацію про це повідомляє Forbes.

Зазначається, що минулого вихідного декілька ворожих батальйонів намагались захопити хімічний завод. Місто було першою метою північного наступу РФ, але українським силам вдастися зупинити просування ворога.

"Кілька українських бригад, у тому числі елітна 82-га десантно-штурмова бригада, йшли на північ, щоб зустріти росіян. Українці взяли взалізнену оборону і зараз знаходяться в обстрілі російської авіації", - зазначено в матеріалі.

Російські командири наказали захопити завод, щоб використати його як базу для переходу через річку Вовча, яка була укріпленням для українських сил. Проте, українські сили оборони відсічали вогонь і взяли в оточення близько 400 російських окупантів, які були на заводі.

"На українську сторону прилетіла авіація. Міг-29 та Су-27 атакують завод, скидаючи плануючі бомби американського або французького виробництва", - наголошує Forbes.

Росіяни порівнюють бої у Вовчанську з двома найжорстокішими битвами за всю війну: в Бахмуті та Авдіївці. Російська авіація щодня скидала на Авдіївку десятки плануючих бомб, змушуючи українське військо відступити. Тепер ситуація повторюється, але росіяни знаходяться під "дощем" бомб, зауважує видання.

Плануючі бомби "Хаммер" були надані Україні Францією, а США постачили тисячі подібних бомб з висувними крилами, супутниковим наведенням і великою кількістю вибухівки.

"Українці розгромляють сотні російських солдатів, які знаходяться на хімічному заводі і зараз росіяни відчувають страх і примушені ховатися в бетоні", - підсумовують у матеріалі.

Джерело: УНІАН

Читайте також: