Сотні російських військових здалися в полон у Курській області, – Зеленський.

Незважаючи на відставку Шмигаля проект бюджету на 2022 рік зареєстрували у Верховній Раді
Незважаючи на відставку Шмигаля проект бюджету на 2022 рік зареєстрували у Верховній Раді

Зеленський: Українські сили контролюють 74 населених пункти на Курському напрямку

Президент України Володимир Зеленський у своєму щоденному зверненні 13 серпня, на 902-й день війни, повідомив про успіхи українських військ на Курському напрямку у Росії. За словами президента, українські сили контролюють 74 населених пункти в цьому регіоні.

Зеленський: "Українські сили контролюють 74 населених пункти в Курській області".

Президент Володимир Зеленський висловив свою вдячність військовим за їхні зусилля та наголосив на важливості "обмінного фонду" - захоплення російських військових у полон. Він повідомив, що вже багато російських солдатів здалися і отримують гуманне ставлення.

Зеленський: "Сотні російських солдатів здалися в полон і отримують гуманне ставлення".

Президент Зеленський також обговорив питання виплат та премій для українських військових, які здійснюють бойові завдання на території агресора. Він наголосив на необхідності швидкого та безперешкодного надання всіх виплат без бюрократії.

Зеленський: "Виплати для українських військових мають бути надані швидко та без бюрократії".

Президент Володимир Зеленський повідомив про підготовку нових рішень та законодавчих ініціатив для забезпечення захисту держави. Крім того, відбулася зустріч робочої групи з енергетичної безпеки, в якій взяли участь представники 40 країн-партнерів та міжнародних організацій.

Президент закликав українців діяти об'єднано та ефективно, як на початку війни, та наголосив на важливості захисту всіх фронтових напрямків та прикордонних громад. Він підкреслив, що знищення російської військової присутності у прикордонні наближає мир та справжню безпеку для України.

Читайте також