Спадкоємиця корпорації BASF планує роздати десятки мільйонів доларів

Спадкоємиця корпорації BASF роздає мільйони доларів
Спадкоємиця корпорації BASF роздає мільйони доларів

Спадкоємниця BASF віддасть частину свого статку на благодійність.

32-річна Марлен Енгельхорн, спадкоємниця засновника німецького хімічного концерну BASF Фрідріха Енгельхорна, вирішила використати своє багатство для добрих справ. За даними Forbes, її статки становлять $4,2 млрд.

На думку Марлен, жодна людина одноосібно такими сумами не повинна володіти. Поки що вона планує роздати лише $27 млн.

З метою розподілу цих коштів, Марлен звернулася за допомогою до мешканців Австрії, і створила спеціальний комітет для цієї мети, повідомляє видання Kronen Zeitung.

Кошти, успадковані Енгельхорн, були розподілені між 77 організаціями з різними спрямуваннями. Ці організації працюють над питаннями, такими як протидія глобалізації та дискримінації, підтримка системи охорони здоров'я, доступне житло, права жінок та захист довкілля.

Більшість організацій отримають гроші протягом найближчих років. Наприклад, австрійська асоціація охорони природи отримала близько $1,6 млрд на ініціативу "купівля природи", яка передбачає викуп природних територій, таких як ліси та болота, для їхнього збереження та захисту від знищення та забудови.

Щоб визначити, кому саме будуть спрямовані кошти, був створений комітет під назвою "Добра порада з перерозподілу", який складається з 50 осіб. Робота комітету та зв'язані з ним витрати будуть покриті із зазначеної суми. Проте, основною проблемою було велике число пропозицій щодо розподілу коштів, оскільки сума в 25 млн євро виявилася недостатньою для всіх проектів.

Сама Марлен планує почати працювати. У письмовій заяві заявила: "Частка багатства, успадкованого мною, дала мені певну владу. Але це суперечить демократичним принципам, тому я вирішила перерозподілити кошти відповідно до цінностей демократії".

До речі, хімічний концерн BASF планує продати свою дочірню компанію "БАСФ Схід" російському виробнику лакофарбових матеріалів "Лакра Синтез". Після вторгнення Росії в Україну, компанія BASF вирішила припинити свою діяльність у Росії та Білорусі, за винятком виробництва добавок для харчової промисловості.

Читайте також