Спецоперація на Курщині: ЗСУ розповіли, хто обороняв російський кордон

Операція на Курщині: ЗСУ розкривають російський кордон
Операція на Курщині: ЗСУ розкривають російський кордон

У Курській області наші військові відбилися від росіян, які обороняли кордон. Про це повідомив український військовий з позивним «Ель» у інтерв'ю Bild.

«Наші хлопці, які беруть участь у боях, відгукуються про наступ позитивно, у них гарний настрій. Вони [росіяни] не очікували, що ми прийдемо до них», - поділився військовий.

Інший військовий командир підрозділу на ім'я Володимир розповів, що в перший день наступу в росіян були дві лінії оборони, які переважно укомплектовувалися строковиками і прикордонниками.

Українські воїни взяли під контроль місто Суджа Курської області та здійснили успішні наступи на інші населені пункти.

Прогрес на Курському напрямку

За останній день українські війська продовжили просуватися на Курському напрямку, здолавши відстань від 1 до 3 км. Також відбувся перший удар українського винищувача Су-27 по позиціях росіян у Курській області. Командний пункт росіян у селищі Тьоткіне, розташованому кілька кілометрів на північ від лінії фронту, був руйнований.

Попередньо було відомо, що українська армія планувала наступ на Курську область Росії з максимальною таємницею. Деталі операції офіцери дізналися лише за три дні до початку.

Відзначимо, що Росія розпочала вивід своїх військ з території України у відповідь на вторгнення українських сил до Курської області. Країни заходу поступово здолали страх перед російським диктатором Володимиром Путіним через операцію ЗСУ в Курській області, а російські диктаторські «червоні лінії» втратили свою силу.

Раніше Головне управління розвідки оголосило, що було знищено Су-34 та склад бойового комплекту під час вибухів на аеродромі «Морозовськ» у РФ.

Заборона США використання далекобійної зброї проти РФ зіткнулася з проблемами для українських воїнів, що призводило до втрати можливості одночасного знищення десятків російських літаків Су-34.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
вчора, 17:34 124 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)