Спецпрокурор подасть апеляцію на закриття справи проти Трампа - ЗМІ

Спецпрокурор подасть апеляцію на закриття справи
Спецпрокурор подасть апеляцію на закриття справи

Спеціальний прокурор Джек Сміт подасть апеляцію на закриття кримінальної справи проти Дональда Трампа за звинуваченням у неправильному поводженні з секретними документами.

Згідно зі звітом CNBC, Міністерство юстиції видало дозвіл спеціальному адвокату оскаржити рішення Окружного судді Флориди Ейлін Кеннон про пересилання справи до 11-го окружного апеляційного суду США.

"Закриття справи не відповідає висновкам попередніх судів, які приймали рішення про призначення спеціального радника генеральним прокурором відповідно до закону", - заявив прес-секретар Сміта Пітер Карр.

Очікується, що апеляція Сміта до рішення суду буде розглянута після президентських виборів, які відбудуться 5 листопада. Це означає, що Трамп не з'явиться перед судом принаймні до 2025 року.

У 2022 році екс-президента США Дональда Трампа звинуватили у справі про нелегальне зберігання сотень секретних урядових документів у його клубі Мар-а-Лаго у Флориді після того, як він покинув Білий дім у січні 2021 року. Також з'явилися звинувачення в тому, що він намагався приховати ці документи від урядових чиновників, які вимагали їх повернення.

15 липня 2024 року Окружний суддя Флориди Ейлін Кеннон прийняла рішення про закриття цієї справи проти екс-президента. У рішенні зазначається, що спецпрокурор Джон Сміт, який представляв звинувачення, не мав повноважень порушувати справу проти політика.

Якщо Дональд Трамп стане президентом, він також може наказати своєму генеральному прокурору закрити цю справу про нелегальне зберігання секретних документів.

Крім того, у випадку обрання Трампа він може наказати закрити іншу федеральну кримінальну справу, яка розглядається в Окружному суді Вашингтона, де спецпрокурор Сміт також виступає як спеціальний адвокат. У цій справі політика звинувачують у численних кримінальних злочинах, пов'язаних з його спробами скасувати свою поразку на виборах 2020 року від президента Джо Байдена.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також