Сплутали з дроном. Росіяни обстріляли власний літак у Мурманській області

Український літак обстріляний росіянами в Мурманській області
Український літак обстріляний росіянами в Мурманській області

Увечері 11 вересня над Мурманською областю РФ легкомоторний літак був обстріляний росіянами, які помилили його за безпілотник. Про це повідомляє Telegram-канал Baza.

За інформацією, два легкоспортивні літаки - ATEC 321 Faeta NG і BRM Aero Bristell NG5 відлетіли з апатитського муніципального округу в Архангельськ близько 16:30 11 вересня. За півгодини після цього були скасовані обмеження на використання повітряного простору.

Згідно з повідомленням Baza, один з пілотів побачив, що другий літак почав поводитись дивно, і сповістив про це. Пізніше виявилося, що другий літак був обстріляний.

За інформацією каналу “Авіаторщина”, пілоти обох літаків запросили зміну плану польоту після обстрілу: перший літак здійснив посадку на аеродромі Апатити, а другий повернувся на місце вильоту. Тривалість їхнього політу становила близько 20 хвилин.

Після приземлення пілот повідомив, що кулі пробили крило і фари літака.

Нагадаємо, що у Рузькому районі Московської області стався катастрофа літака Ан-2. Літак розбився біля селища Ватуліне Рузького міського округу під час випробувального польоту, екіпаж загинув.

31 серпня у Росії зник гелікоптер Мі-8, який летів із селища Миколаївка на Камчатці у напрямку вулкана Вачкажець.

Крім того, українські розвідники знищили російський літак Су-30СМ у Чорному морі.

Читайте також