Споживання зростає через спеку: «Укренерго» оновило графіки відключень

Люди на пляжі в спеку
Люди на пляжі в спеку

Сьогодні, 10 липня, обленерго змушені обмежити споживання електроенергії протягом всієї доби через зростання попиту внаслідок спекотної погоди. Про це повідомили в пресслужбі "Укренерго".

За прогнозами, з 10:00 до 13:00 будуть діяти дві черги графіків відключень, в інші години доби - три черги.

За даними компанії, у вівторок, 9 липня, максимальне споживання перевищило аналогічний показник понеділка на 5,4%.

Графіки та тривалість відключень

Нагадаємо, споживачі кожної області поділені на шість черг, груп побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават.

Скільки черг застосовувати у всіх регіонах одночасно, визначає Диспетчерський центр "Укренерго" для компенсації дефіциту енергії в системі. Яка тривалість черги, яку чергу відключати, визначають обленерго.

За даними "Укренерго", умовно, одна черга графіків - чотири години відключень за добу, дві черги - вісім годин відключень за добу, три черги - 12 годин відключень за добу, чотири черги - більше 12 годин відключень за добу.

Нагадаємо, тривалість відключень електроенергії в Україні зменшиться після 20 липня.

Раніше стало відомо, що Польща працює над тим, щоб мати можливість спалювати польське вугілля, не сплачуючи за викиди, а вироблену електроенергію за європейські гроші передавати Україні.

Як повідомлялося, з 9 по 24 липня НЕК "Укренерго" не проводитиме вимірювання фактичного рівня споживання світла у кожній області.

Раніше очільник "Укренерго" спростував інформацію про експорт електроенергії з України. Наша країна не продає електроенергію за кордон, а лише допомагає сусіднім державам транспортувати їх електрику.

Читайте також