Справа Гринкевичів: Соня Морозюк розповіла, що наразі із її майном

Екс наречена Соня Морозюк заявила, що всі її майно під арештом

У програмі "33 запитання" на YouTube-каналі "Люкс фм" Соня Морозюк, художниця та екс наречена підозрюваного у корупції Романа Гринкевича, заявила, що її майно досі перебуває під арештом. Вона зазначила, що не є фігурантом справи і не є навіть свідком.

Соня впевнена, що її майно стало об'єктом обшуку через резонанс у суспільстві. Вона має всі необхідні документи, які надала правоохоронним органам.

Подробиці справи Гринкевичів і Морозюк

Все почалося з підозри, яку отримав львівський бізнесмен Ігор Гринкевич за двома епізодами - за пропозицію хабаря та за невиконання контрактів з Міноборони. Його син, Роман Гринкевич, що є екснареченим Соні Морозюк, затриманий у січні того ж року за шахрайство та участь у злочинному угрупованні.

Під час слідства було виявлено:

  • повне невиконання шести контрактів;
  • часткове виконання семи договорів, за якими військові частини отримали лише частину замовлення;
  • виконання восьми договорів із порушенням термінів;
  • завищення вартості товарів, поставлених для Міноборони.

Судовий процес із Гринкевичами та Морозюк

Раніше повідомлялося, що на майно Гринкевичів та Морозюк накладено арешт. Правоохоронці кваліфікували дії як шахрайство, оскільки обвинувачені намагалися заволодіти чужим майном через укладання підконтрольних контрагентів із Міністерством оборони. Продукція, поставлена за цими контрактами, була неналежної якості, що є зловживанням довірою і обманом.

Також стало відомо, що Соня Морозюк позичила майже 7 млн грн у мами, спробуючи врятувати своє майно.