Справжня подорож у часі. Якою буде церемонія закриття Олімпіади

Церемонія закриття Олімпіади у всередині
Церемонія закриття Олімпіади у всередині

Цього вечора о 22:00 за київським часом відбудеться церемонія закриття літніх Олімпійських Ігор. На відміну від церемонії відкриття, яка пройшла на відкритому повітрі, церемонія закриття відбудеться на стадіоні "Стад де Франс".

Ця подія покаже традиційні елементи, такі як парад спортсменів і передача олімпійського прапора організаторам Ігор 2028 року в Лос-Анджелесі. Також буде відбудеться церемонія вручення медалей у жіночому марафоні, який пройшов напередодні.

За організаторами цієї події братимуть участь понад сто виконавців, серед яких акробати, танціри і циркові артисти. Чутки говорять про участь таких відомих співаків, як Billie Eilish, Snoop Dogg, Red Hot Chilli Peppers, Air і інших зірок американської та французької музичної індустрії.

Стадіон "Стад де Франс" буде перетворений на гігантський театр, де частина шоу відбудеться у повітрі. Вражаючі декорації, костюми та світлові ефекти перенесуть глядачів у подорож у часі, охоплюючи минуле і майбутнє. Очікується також поява відомого актора та режисера Тома Круза, який зробить яскравий стрибок з парашутом.

Режисером цієї події є Тома Жоллі, який також виступив художнім керівником церемонії відкриття. Він зазначив, що це буде дуже візуальне, хореографічне і акробатичне шоу, яке створить враження і попрощається зі спортсменами з усього світу.

У цій церемонії закриття також були скандали. Виконавчому директору церемонії Тьєрі Ребулю довелося змінити сценарій після негативної реакції на церемонію відкриття. Він уже вибачився за пародію на "Таємну вечерю".

Літні Олімпійські Ігри проходять у Парижі та 16 інших містах Франції, а також на острові Таїті. Ці ігри також будуть останніми під керівництвом президента МОК Томаса Баха.

Ці Ігри є першими, на яких однакова кількість спортсменів серед чоловіків і жінок. Прогнозується, що вони коштуватимуть 8,3 мільярда євро.

Церемонія відкриття почалася о 19:30 26 липня 2024 року. Це стало другим разом в історії, коли відкриття Олімпійських Ігор відбулося за межами стадіону (першим було відкриття Літніх юнацьких Олімпійських ігор 2018 року).

Парад націй відбувся по Сені, а офіційна частина проходила на площі Трокадеро на тимчасовому "міні-стадіоні". Маршрут параду демонстрував культурні елементи церемонії та види на визначні пам'ятки Парижа.

Режисером цих Олімпійських ігор був Тома Жоллі.

Олімпіада-2024. Медальний залік

Читайте також