Середня заробітна плата в Одесі

Середня заробітна плата в Одесі
Середня заробітна плата в Одесі

Одеса залишається одним з найбільших міст України. Попри війну та небезпеку, в місті «кипить» життя. Також середня зарплата Одеса досить висока, хоча й оренда житла по місті також немала. 

Середня заробітна плата в Одесі може вплинути на рішення приїхати до міста. Проте зп залежить від професії, кваліфікації та графіку роботи. Але й середня зарплата по Одесі досить відносне поняття. 

Середня зарплата по Одесі

зарплата в Одесі

Середня зарплата в Одесі в 2024 році значно варіюється залежно від професійної сфери та конкретної посади. У серпні 2024 року середній рівень заробітної плати в Одесі становить близько 24 830 грн. Проте в різних галузях спостерігаються суттєві відмінності в оплаті праці, що пов'язано з різними факторами, як кваліфікація, попит на ринку праці, складність виконуваних завдань та інші умови праці.

середня зарплата в Одесі

Варто відразу розібрати різні сфери та зарплати: 

  1. Банківська справа. Заробітна плата працівників у банківському секторі може сягати до 60 000 грн на місяць. Ця галузь залишається однією з найвисокооплачуваніших через високий рівень відповідальності та потребу у спеціальних знаннях і навичках.

  2. Нерухомість та страхування. Спеціалісти з нерухомості та страхування отримують зарплати до 75 000 грн. Це одна з найбільш дохідних сфер, особливо для агентів з великим досвідом або тих, хто працює з дорогими об’єктами нерухомості.

  3. Транспорт та автосервіс. Працівники транспортного сектору та автосервісу отримують середню зарплату близько 44 222 грн. У цій сфері також можна побачити значні відмінності в оплаті залежно від спеціалізації та кваліфікації працівника.

  4. Бухгалтерія та фінанси. Фахівці з бухгалтерії та фінансів можуть розраховувати на зарплату приблизно 36 667 грн. 

  5. Офісний персонал. Зарплата для офісних працівників становить близько 35 500 грн. Проте офісна робота буває різною, що варто враховувати. 

  6. Реклама, маркетинг, PR. У цій галузі середня зарплата складає 32 500 грн. 

Звісно, в Одесі розвиваються й інші сфери. Наприклад, інформаційні технології (IT). Традиційно одна з найбільш високооплачуваних сфер, де зарплата може сягати від 50 000 до 100 000 грн або більше, залежно від спеціалізації, рівня знань і досвіду.

Варто звернути увагу на будівельну сферу. В цьому випадку можна розраховувати на зарплату приблизно 30 тис гривень. Все залежить від складності проєкту. Непогано можна заробити в сфері медицини. Лікарі та фармацевти можуть заробляти від 20 000 до 40 000 грн, зокрема у приватних клініках.

зп в Одесі

Загалом, рівень заробітної плати в Одесі відображає економічну активність міста та попит на різні професії. У 2024 році багато компаній зосереджуються на підвищенні продуктивності та якості послуг, що зумовлює необхідність залучення висококваліфікованих працівників. 

Як швидко знайти роботу в Одесі? 

Нехай Одеса й велике місто, а деякі професії залишаються не дуже «грошовими». Разом з цим є варіанти швидкого працевлаштування. Тобто зарплата може бути низкою, але сама процедура працевлаштування проходить швидко. 

ким працювати в Одесі

Як в Одесі швидко знайти роботу:

  1. Через спеціальні сайти. Мова про Rabota.ua, Jooble чи Layboard.com. На цих платформах розміщуються вакансії від великих та малих компаній з різних сфер. Краще відразу налаштувати фільтри для пошуку роботи за галуззю, зарплатою та досвідом.

  2. Телеграм-канали та групи в соцмережах. Існує багато каналів та груп, присвячених працевлаштуванню в Одесі, де роботодавці часто публікують актуальні вакансії.

  3. В Одесі працює низка рекрутингових агентств, які можуть допомогти знайти роботу швидко. Деякі з них спеціалізуються на певних галузях, наприклад, IT, продажах чи будівництві.

як швидко знайти роботу в Одесі

В Одесі є варіант й нетворкінга або варіант фрілансу. 

Читайте також