Срібний призер чемпіонату світу з кікбоксингу. Згадаймо 21-річного Руслана Піскового

Срібний призер чемпіонату світу з кікбоксингу
Срібний призер чемпіонату світу з кікбоксингу

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Руслана Піскового.

Майстер спорту України з кікбоксингу WAKO К1 Руслан Пісковий загинув 18 квітня 2023 року внаслідок вогнепального наскрізного поранення голови під Бахмутом, захищаючи України від російських окупантів.

Руслан народився 23 листопада 2001 року. Жив і навчався у Києві.

Руслан був шестиразовим чемпіоном України з кікбоксингу WAKO К1, фіналістом чемпіонату Європи та срібним призером чемпіонату світу.

Від початку загострення війни спортсмен разом з батьком став на захист Батьківщини.

Син сказав, якщо з собою не візьмеш, я в будь-якому випадку кудись піду. Ну, кажу, раз така справа, збирай речі - пригадує батько Героя Валерій Пісковий - Він дуже швидко вчився, стріляв з гранатомета краще, ніж деякі досвідчені хлопці. Був завжди на позитиві і завжди попереду. Був переконаний, що Україна має бути вільною і обіцяв нищити ворога, доки вистачить сил.

Руслан був старшим солдатом, стрільцем другої роти, 128 батальйону, 112 бригади військової частини А7294.

Руслан обороняв Київ, брав участь в боях на Харківщині та Луганщині.

За інформацією близьких воїна, 18 квітня внаслідок вогнепального наскрізного поранення голови під Бахмутом кікбоксер загинув. Йому був лише 21 рік.

3 квітня 2023 року, за два тижні до смертельного поранення, Руслан отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ "Золотий хрест".

Руслан Варяг - це зразок справжнього українця, патріота, побратима, друга. Приклад, яким повинен бути справжній син. Був мужнім воїном, людиною слова, зразком незламності та міцності духу. Загинув у боротьбі з російською ордою, - написала у Facebook мама Руслана Юлія Піскова.

Відкриття муралу на честь Руслана

10 серпня 2024 року на проспекті Романа Шухевича у Дніпровському районі Києва відкрили мурал, присвячений загиблому захиснику України, старшому солдату 112 окремої бригади Сил ТрО ЗСУ Руслану Пісковому.

Сюжет муралу, виконаного творчою групою "Kailas-V", поєднує військовий подвиг, віру та дитячі мрії Руслана. Ліс під його портретом символізує труднощі та випробування, з якими стикаються українські військові, а силует сокола символізує душу воїна, що оберігає побратимів та родину, а також показує дорогу додому.

У планах родини та друзів Руслана - облаштування квіткової алеї та створення сайту, який буде присвячений загиблим добровольцям, мешканцям масиву Воскресенка Дніпровського району столиці.

Окрім рідних Руслана на відкритті стінопису вшанували честь воїна друзі, знайомі та побратими Руслана.

Хвилина мовчання з приводу загибелі українців.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
вчора, 17:34 105 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)