США дозволять Україні бити американською зброєю вглиб РФ? Прогноз від конгресмена

Україна може отримати дозвіл використовувати американську зброю
Україна може отримати дозвіл використовувати американську зброю

Обмеження США стосовно ударів України в Росію будуть залежати від ситуації на фронті, повідомив конгресмен Джиммі Панетта. Він сказав, що після реальної операції в Росії та рейду біля Криму, ситуація стала складнішою і не є чорно-білою. Демократ також зазначив, що політика США стосовно заборони використання зброї в РФ починає змінюватися.

Він наголосив на необхідності переконатися, що Росія не може ховатися за лінією фронту, і якщо вони продовжують атакувати, то США повинні грати в обороні і частково переходити в наступ.

Обмеження використання американської зброї в РФ

США дали дозвіл українським військам використовувати власну зброю для ударів "через кордон", але бояться, що це призведе до ескалації конфлікту.

Заслужить уваги, що США обмежили використання своєї зброї для ударів по Росії. ЗСУ не можуть атакувати об'єкти на відстані понад 100 км від кордону та атакувати ключові аеродроми Росії.

Прессекретар Пентагону Пет Райдер заявив, що українські військові можуть використовувати ракети більшої дальності, надані США, для ударів по цілях у Росії, якщо це є необхідним для самооборони.

Читайте також