США готують додаткові війська та розгортають засоби ППО на Близькому Сході - Пентагон

Уряд Сполучених Штатів Америки розгортає додаткові протиповітряні засоби. Також США готують свої війська на Близькому Сході вразі непередбачених обставин. Про це повідомив міністр оборони Ллойд Остін, висловивши його заяву через пресслужбу Пентагону.

Остін зазначив, що це рішення було ухвалено після детального обговорення з президентом Джо Байденом щодо нещодавнього конфлікту з Іраном та його проксі-силами на Близькому Сході.

"Сьогодні я наказав провести низку додаткових заходів для підсилення позиції Міністерства оборони в регіоні. Ці дії сприятимуть збалансованому стримуванню, забезпечать захист американських сил в цьому регіоні та допоможуть захистити Ізраїль", - заявив Остін.

Таким чином, США направили авіаносну ударну групу USS Dwight D. Eisenhower в район відповідальності Центрального командування. Вона приєднається до авіаносця USS Gerald R. Ford, який зараз перебуває у східній частині Середземного моря.

Остін також наголосив, що ці дії дадуть можливість реагувати на непередбачені обставини. Він оголосив розгортання батареї THAAD (Terminally High Altitude Area Defense) і додаткових загонів систем Patriot по всьому регіону.

Крім цього, Остін наказав підготувати додаткові військові сили для надзвичайних ситуацій, щоб забезпечити їх швидку реакцію на будь-які виклики.

В Секторі Гази розглядають можливість створення тимчасового уряду за підтримки ООН та за участю арабських держав. Ізраїльські та американські чиновники досліджують цей план в перспективі витіснення бойовиків ХАМАС із Сектора Гази.

Обговорення наразі знаходиться на початковій стадії та залежить від розвитку ситуації у конфлікті між Ізраїлем та ХАМАС, зокрема від можливої наземної операції ЦАХАЛу.