США і Британія за підтримки ще кількох країн завдали ударів по цілях у Ємені

США та Велика Британія зірвали невдалий атаку хуситів у Ємені

У суботу, 3 лютого кілька країн, включаючи Сполучені Штати та Велику Британію, здійснили удари по військових об'єктах хуситів у Ємені. В них було поранено 36 цілей, розташованих у 13 різних місцях. Про це повідомили представники країн, які брали участь у спільній операції.

В результаті атаки постраждали підземні склади зброї, ракетні системи, пускові установки, системи протиповітряної оборони та радіолокаційні станції.

Нашою метою залишається деескалація напруженості й відновлення стабільності в Червоному морі… Наше попередження керівництву хуситів: ми без вагань продовжимо захищати життя і вільний потік торгівлі на одному з найважливіших водних шляхів у світі

Зазначається, що ці атаки були спрямовані на зменшення напруженості та відновлення стабільності в Червоному морі, яке є одним з найважливіших водних шляхів. Також, США та їхні союзники виразили своє рішуче ставлення до захисту життя людей та вільного потоку торгівлі.

Раніше Сполучені Штати вже проводили військову операцію відповідно до атаки на їхню військову базу у Йорданії, в результаті якої загинули троє американських військовослужбовців. Також, американська армія завдала авіаударів по об'єктах, пов'язаних з Іраном, в Іраку та Сирії.

За даними The Wall Street Journal, США готуються до атак на об'єкти Ірану в Іраку та Сирії, проте, ні Вашингтон, ні Тегеран не прагнуть розширення конфлікту на Близькому Сході.

Наразі президент США Джо Байден вже прийняв рішення щодо відповіді на атаку безпілотника у Йорданії, яка спричинила смерть американських військовослужбовців.