США можуть відправити допомогу Україні до кінця тижня, в ній будуть Atacms – сенатор

Сполучені Штати готуються надіслати допомогу Україні

Сполучені Штати Америки збираються надіслати допомогу Україні вже на цьому тижні. Зокрема, пакет допомоги міститиме ракети Atacms. Про це повідомляє CBS News.

Марк Уорнер, глава сенатського комітету з розвідки, заявив, що пакет підтримки України мав бути прийнятий ще пів року тому, але зараз найкращий час для його відправки є саме на цьому тижні.

«Отримання цього додаткового обладнання має пройти якнайшвидше. Я сподіваюся, що як тільки це надійде до президента у вівторок або середу, ці поставки будуть відразу відправлені з ракети Atacms більшого радіуса дії», – наголосив сенатор.

Нагадаємо, Палата представників американського Конгресу підтримала законопроєкт щодо надання допомоги Україні на суму понад 60 мільярдів доларів. Документ ще повинен отримати схвалення Сенату та президента. Під час розгляду законопроєкту було відхилено всі правки, зокрема від конгресвумен Вікторії Спартц та Марджорі Тейлор Грін, яка виступала проти будь-якої допомоги Україні.

Після голосування конгресмени, порушуючи регламент, підняли українські прапори.

Президент США Джо Байден закликав Сенат якнайшвидше схвалити законопроєкт щодо військової допомоги для України. Він підкреслив, що цей пакет допомоги є важливим не тільки для України.

Водночас лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер заявив, що Сенат голосуватиме за допомогу Україні 23 квітня, у вівторок. Сенат має перерву з 19 по 29 квітня, але сенатори повернуться, щоб ухвалити цей закон.

Додаткові статті:

  • $61 мільярд – наш! Конгрес схвалив допомогу Україні: хто насправді отримає ці гроші?
  • NYT повідомив, коли Україна може отримати перший транш озброєння від США
  • Голосування за допомогу Україні в Конгресі. Нардеп звернув увагу на тривожний сигнал