США можуть вперше запровадити санкції проти підрозділу ЦАХАЛу

Ізраїльські солдати можуть вперше зіткнутися з санкціями США через "жорстоке поводження" з палестинцями на Західному березі річки Йордан

За повідомленнями ізраїльських ЗМІ, американський Державний департамент готується ввести санкції проти батальйону ЦАХАЛу "Нецах Єгуда", якого звинувачують у серйозних порушеннях прав людини проти палестинців.

За законом Ліхі 1997 року, санкції заборонять передачу американської військової допомоги цьому підрозділу і не дозволять солдатам і офіцерам брати участь у тренуваннях з американськими військовими або в програмах, які отримують фінансування від США.

З початку року, щонайменше 14 палестинських дітей загинули унаслідок ізраїльських ударів по місту Рафах на Західному березі річки Йордан. Ці санкції стали відповіддю на ці події.

Санкції проти батальйону "Нецах Єгуда" можуть бути першою хвилиною введення подібних заходів проти інших поліціянтів і військових підрозділів.Ізраїльське урядове видання Haaretz повідомило про такі можливі плани США.

Нагадаємо, що 19 квітня Європейська рада вже запровадила санкції проти Ізраїлю за напади на палестинців, що проживають на Західному березі річки Йордан.

Раніше Палата представників США підтримала законопроєкт про допомогу Ізраїлю.