США почнуть атакувати іранські цілі вже цими вихідними – WSJ

За інформацією видання The Wall Street Journal, США готуються до атак на іранські об'єкти в Іраку та Сирії вже цими вихідними. Незважаючи на це, ні Вашингтон, ні Тегеран не мають наміру розширювати конфлікт у регіоні Близького Сходу.

Автори статті зазначають, що атака на американську базу в Йорданії шляхом використання безпілотника стала причиною принципової відповіді з боку США. Проте для адміністрації Байдена такі дії становлять ризик противнятися військовим базам США у Близькому Сході, що може призвести до розширення війни на регіональному рівні. Білий дім хотів би уникнути такого розвитку подій перед виборами.

У матеріалі також зазначається, що такі дії Ірану загрожують поразкою у війні зі США та можуть вплинути на репутацію Ірану як лідера опозиційного об'єднання. Незважаючи на це, жодна зі сторін не бажає переступати червоні лінії.

Згідно зі звітом, заходи, затверджені президентом Байденом, будуть багаторівневими, включаючи як військові дії, так і інші кроки. Основна мета таких заходів - зменшення напруженості в регіоні. Іран повинен припинити атаки, тим часом як Білий дім та його союзники продовжують переговори про припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС.

Найновіші подробиці про атаку

У ніч на 28 січня 2024 року на американську військову базу Tower 22, що розташована на перетині кордонів Йорданії, Сирії та Іраку, було здійснено атаку безпілотним апаратом. Унаслідок цього загинули троє осіб, а десятки військовослужбовців отримали поранення.

Міністерство оборони США оголосило про імена та військові посади загиблих та про поранення понад 40 бійців внаслідок атаки, за яку відповідальністю було взяте угруповання Катаіб Хезболла.

Президент США Джо Байден вже відповів на цю атаку та визначився з мірою реагування США на неї.