США погодили екстрений продаж Україні запчастин для систем ППО Hawk

Україна отримає військову продукцію від США на суму $138 млн для необхідного ремонту та запасних частин системи Hawk, пише AP. Зараз Україна потребує технічної підтримки для забезпечення роботи ракетної системи. В Держдепі зазначають, що ця підтримка допоможе країні захистити свій народ та критичну інфраструктуру.

Україні терміново необхідно збільшити свої можливості для захисту від російських ракетних ударів і повітряних можливостей російських сил

За ремонт систем Hawk відповідатимуть підрядники RTX Corporation (раніше відома як Raytheon) та Projectxyz, які отримають необхідні деталі зі складу армії США, пожертвувань третіх країн, комерційних готових компонентів і нового виробництва.

Також США передали українським силам трофейну зброю, яка була захоплена при огляді кораблів, що перевозили вантажі з Ірану до Ємену.

Заява Зеленського

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо Конгрес США не надасть допомогу Україні, країна програє війну з Росією. Він зробив цей висновок у інтерв'ю американському телеканалу CNN.