США попередили Росію про наслідки застосування ядерної зброї в Україні, - Сікорський

Люди плачуть над разрухой в Україні
Люди плачуть над разрухой в Україні

США попередили РФ, що в разі застосування ядерної зброї українськими позиціями, будуть нанесені удари по всіх російських позиціях в Україні. Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю The Guardian.

За словами Сікорського, якщо Росія здійснить удар ядерною зброєю, навіть якщо ніхто не постраждає, США почнуть вражати всі положення та позиції російської армії в Україні, використовуючи звичайну зброю.

Відносно загрози Росії застосувати ядерну зброю, Сікорський виражає скептицизм. Він зазначає, що Кремль також попередив Китай та Індію про негативні наслідки таких дій.

За словами міністра закордонних справ Польщі, Китай не зацікавлений в знятті "табу на силові зміни кордонів", оскільки це може зробити Японію та Південну Корею ядерними державами.

Варто нагадати, що 21 травня Міністерство оборони Росії заявило про початок нестратегічних (тактичних) навчань з використанням ядерної зброї в Південному військовому окрузі. Інститут вивчення війни проаналізував такі дії Росії.

Читайте також