США продовжили українським біженцям терміни перебування в країні

Міністерство національної безпеки Сполучених Штатів прийняло рішення про продовження можливості перебування українців за гуманітарними паролями на два роки. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

«Переконана, що це рішення має особливу актуальність для тих громадян, які втратили свої домівки внаслідок російської військової агресії та вимушено виїхали з територій, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих Росією», – йдеться в її повідомленні.

Рішення дає можливість українцям, чия діюча гуманітарна пароля закінчується у цьому році, отримати нові гуманітарні паролі на розроблені два роки. Це стосується українців, які прибули до США за програмою «Uniting for Ukraine» (U4U), а також тих, кому було надано гуманітарний пароль у період з 11 лютого до 25 квітня 2022 року.

Детальні умови та процедури отримання нових гуманітарних паролів для українців опубліковані на сайті Служби з питань громадянства та імміграції США.

Найбільші виплати для українських біженців у Європі

За даними опитування, найбільші виплати для українських біженців отримують у Норвегії – при проходженні інтеграційної програми виплачується близько 1400 євро на місяць.

Кількість біженців, які планують або сподіваються повернутися в Україну, зменшилася з 77% до 65%. Зріс відсоток тих, хто не визначився щодо повернення (з 18% до 24%), а також тих, хто не має надії повернутися (з 5% до 11%) і тих, хто не сподівається повернутися (з 5% до 11%).

Читайте також:

  • Українці очима чехів. Факти, цифри і цитати
  • Українці очима поляків. Факти, цифри і цитати
  • Українці очима німців. Факти, цифри і цитати місцевих політиків та преси
  • Евакуація. Як виїхати і що брати із собою