США проводять перемовини із G7 щодо російських активів. Атака на Харків. Головне за ніч

Bloomberg: США пропонують виділити Україні $50 млрд із заморожених активів РФ

За даними Bloomberg, США проводять переговори з країнами G7 щодо надання Україні $50 млрд із заморожених російських активів. Американський план передбачає, що більшість коштів буде отримано з відсотків, які накопичаться від заморожених активів. Переговори на цю тему справді тривають, що підтвердиває Міністр фінансів США Джанет Єллен.

У Харкові безпілотники влучили у цивільну інфраструктуру

4 травня, російська армія атакувала Харків безпілотниками, які завдали пошкоджень цивільній інфраструктурі. Мер міста, Ігор Терехов, повідомив про два влучання, одне з яких спричинило масштабну пожежу. Чотири особи, включаючи дитину, зазнали травм внаслідок цих атак.

«Допомогти виграти війну». Посол США в Україні назвала цілі пакета допомоги

Посол США в Україні, Бріджит Брінк, заявила, що головні цілі пакету допомоги в розмірі $61 млрд для України полягають у наданні військової та економічної підтримки, підтримці реформ на шляху до Європейського союзу і НАТО, а також відкритості щодо отриманої допомоги з боку США. Посол наголосила на тому, що головна мета - допомогти Україні перемогти війну і стати сильною і процвітаючою демократією.

До парламенту Канади внесено законопроєкт щодо прискорення військової допомоги Україні

У нижній палаті парламенту Канади внесли законопроєкт, який спрощує процес отримання військової допомоги для України та підтримує українську оборонну промисловість. Зокрема, законопроєкт вимагає передачі надлишкового військового спорядження і скасування або спрощення експортного контролю щодо військової техніки, яка направляється до України. Також законопроєкт закликає канадські державні кредитні установи надавати пріоритет оборонним промисловим проєктам в Україні.

Прем'єр Грузії звинуватив США у розпалюванні в країні революції

Прем'єр-міністр Грузії, Іраклій Кобахідзе, звинуватив експосла США, Келлі Дегнан, у розпалюванні революції в країні. Він висловив своє розчарування з приводу спроб революції, які були підтримані колишнім послом США і здійснені через зовнішні фінансові організації. Він також наголосив, що успіх таких спроб би привів до поширення конфлікту на нову територію.