США сконцентрували в Тихому океані відразу три авіаносці: яка причина

США розмістили три авіаносці в Тихому океані, щоб стримувати Китай та Північну Корею

Військово-морські сили США зосередили три з одинадцяти своїх авіаносців у західній частині Тихого океану, щоб стримувати Китай та Північну Корею. USS Carl Vinson, USS Theodore Roosevelt та USS Ronald Reagan знаходяться в цьому регіоні вперше за два роки, повідомляє Nikkei.

Ми знаходимося тут прямо зараз, щоб зміцнити відносини з нашими союзниками та партнерами і дати зрозуміти, що ми можемо відреагувати на будь-яку кризу чи непередбачену ситуацію, яка відбувається у західній частині Тихого океану - заявив контр-адмірал Крістофер Александер, командир USS Theodore Roosevelt.

Експерти вважають, що розміщення авіаносців США в цьому регіоні пов'язане з загрозою, яку представляють Китай та Північна Корея.

Раніше США розмістили авіаносці у Близькому Сході та східному Середземномор'ї. Також авіаносці США знаходяться в Аденській затоці, Червоному морі та протоці Баб-ель-Мандеб, що знаходиться між Червоним морем та Аденською затокою.

Країни звернулися до хуситів з закликом припинити атаки на судна в Червоному морі

США, Велика Британія, Німеччина, Італія та інші вісім країн звернулися до хуситів з закликом припинити атаки на судна в Червоному морі. У спільному зверненні представники цих країн назвали напади хуситів незаконними, неприйнятними та дестабілізуючими.

Угруповання «Ансар Алла», відоме як хусити, вже атакувало судна в Червоному морі та протоці Баб-ель-Мандеб. Хусити заявили, що вони беруть участь у бойових діях проти Ізраїлю і будуть атакувати судна, пов'язані з Ізраїлем та його союзниками.

9 грудня хусити оголосили, що атакуватимуть всі кораблі, що пливуть до Ізраїлю, незалежно від їхньої національної приналежності, та застерегли міжнародні судноплавні компанії від співпраці з ізраїльськими портами.