США вдарили по бойовиках в Іраку: є загиблі

Під час авіаудару, який США здійснили в Іраку неподалік міста Кіркук, загинуло п'ять бойовиків, які готувалися атакувати американські сили в країні. Про це повідомляє Reuters.

Військовий посадовець США підтвердив, що був проведений самооборонний удар за адресою місця розташування безпілотників біля Кіркука 3 грудня вдень.

Ісламський опір в Іраку пообіцяв дати відповідь американцям. Звістка говорить, що група взяла на себе відповідальність за кілька нападів на американські війська протягом тижня.

Спікер американських військових раніше заявив, що американські та міжнародні сили були зазнані численних ракетних ударів на північному сході Сирії, проте не зазнали жодних втрат або пошкоджень інфраструктури.

Іракські збройні групи заявили про більше ніж 70 подібних нападів на американські війська починаючи з 17 жовтня через підтримку Ізраїлю з боку Вашингтона у його атаках на Газу. Напади припинилися під час нещодавнього перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС, але тепер були відновлені.

У листопаді США провели дві серії ударів в Іраку. Під час цих ударів було вбито принаймні 10 бойовиків, яких ідентифікували як членів Хезболли та Сил народної мобілізації Іраку.

Нагадуємо, що 23 листопада американські військові були атаковані чотирма ракетними нападами з боку Іраку та Сирії, а також з використанням озброєних безпілотних літальних апаратів, проте не зазнали жодних втрат або пошкоджень інфраструктури.