США вдарили по чотирьох протикорабельних ракетах єменських хуситів

США нанесли нові удари по об'єктах хуситів у Ємені

США продовжують атакувати об'єкти хуситів у Ємені. За повідомленням американського Центрального командування, о 5:30 за єменським часом, американські військові здійснили удар з метою захисту від крилатої ракети хутитів. З 10:30 США також нанесли удари по чотирьох протикорабельних крилатих ракетах, які були готові до запуску на кораблів у Червоному морі.

У Центральному командуванні США пояснили, що американські війська виявили ракети в районах Ємену, контроль яких належить хуситам, і визначили, що вони становлять безпосередню загрозу для кораблів ВМС США та торговельних суден. Такі дії з боку США захищають свободу судноплавства та зроблять міжнародні води безпечнішими для кораблів і торговельних суден США.

«Американські війська виявили ракети у підконтрольних хуситам районах Ємену та визначили, що вони становлять безпосередню загрозу для кораблів ВМС США та торговельних суден у регіоні. Ці дії захистять свободу судноплавства та зроблять міжнародні води безпечнішими для кораблів ВМС США та торговельних суден», - зазначили у Центральному командуванні США.

Раніше повідомлялося, що американські війська збили ракету хуситів, яку вони випустили в бік Червоного моря. Ракета була збита есмінцем військово-морських сил США.

Нагадаємо, 29 січня хусити вдарили ракетою по американському військовому кораблю поблизу узбережжя Ємену. Ракета була запущена по передовій опорній плавучій базі «Льюіс Пуллер» в Аденській затоці, яке надає логістичну підтримку американським військам. Поки що невідомо, чи вдалося хуситам вразити судно.

Відповідно до атак хуситів, США та Велика Британія нанесли повітряні удари по військових об'єктах бойовиків.