США відрядили до берегів Ізраїля другу авіаносну ударну групу

США відрядили до берегів Ізраїля другу авіаносну ударну групу

Міністр оборони США Ллойд Остін наказав відрядити другу авіаносну ударну групу під назвою "Дуайт Д. Ейзенхауер" до Східного Середземномор'я. Ця дія увійшла в рамки зусиль Сполучених Штатів з метою стримати ворожі дії проти Ізраїлю або будь-які спроби розширити війну після нападу ХАМАС на Ізраїль. Офіційне заявлення було опубліковане на сайті Міністерства оборони США 15 жовтня.

Ударну групу складають крейсери з керованими ракетами, два есмінці з керованими ракетами і дев'ять авіаційних ескадриль.

Верховний головнокомандувач Остін повідомив, що ця група приєднається до авіаносця "Джеральд Р. Форд", який вже знаходиться в регіоні з 10 жовтня і пливе в міжнародних водах біля берегів Ізраїлю. Група "Форд" включає п'ять есмінців. Раніше ВПС США вже повідомляли про розгортання ескадриль з винищувачів F-15, F-16 і A-10 в регіоні.

Цей крок свідчить про непохитну відданість Сполучених Штатів безпеці Ізраїлю та рішучість стримувати будь-якого, хто намагається ескалювати конфлікт. Заява Пентагону також вказує на те, що американська військова присутність буде посилено.

  • Підписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

У Пентагоні 9 жовтня було оголошено, що авіаносна ударна група ВМС США направляється до Східного Середземномор'я. Міністр оборони Ллойд Остін також повідомив, що Сполучені Штати надають Армії оборони Ізраїлю додаткове обладнання і ресурси, зокрема боєприпаси.

Читайте також: