США встановили обмеження для ударів ЗСУ по Росії, - WP

Америка обмежила атаки ЗСУ на Росію
Америка обмежила атаки ЗСУ на Росію

Згідно зі звітом Washington Post, США дозволили Україні проводити удари по російській території, знаходячись на відстані не більш як 100 км від кордону. Це означає, що Україна може атакувати міста, такі як Білгород, Курськ і околиці Брянська.

Представники США не підтверджують цю інформацію, але представник Пентагону пояснив, що Україна має право на самооборону і може використовувати надану їй американську зброю для ударів по російським військам, які атакують або готуються атакувати з території РФ.

Пентагон також зазначив, що Україна може використовувати американську систему ППО проти російських літаків, які загрожують українському повітряному простору.

Проте, українські військові стверджують, що їхня свобода дій є більш обмеженою, ніж заявляють представники США. За останні три тижні радіус дії українських ударів був суттєво обмежений.

Згідно зі звітом, ракетні обстріли Харкова зменшилися після рішення США, але на фронті в Харківській області рішення про дозвіл Україні на удари по РФ майже не відчули.

Урядовці України визнали, що рішення президента Байдена не захистило їх від російських планерних авіабомб, що скидаються з літаків окупантів, що знаходяться на території РФ. Ключові авіабази Росії, з яких злітають бомбардувальники, залишаються поза зоною досяжності для України.

Крім того, раніше у Білому домі заявили, що Україна може атакувати росіян за допомогою американської зброї в двох напрямках.

Читайте також