США з союзниками згуртувалися проти загроз КНР і КНДР

США з союзниками згуртувалися проти загроз КНР і КНДР

Сполучені Штати Америки, Японія та Південна Корея створили спільну "гарячу лінію" для обміну інформацією про загрози з боку КНДР. Три країни виявили занепокоєння щодо зростання військової активності Китаю в регіоні.

В даний момент технічні фахівці завершують тестування зв'язку, після чого лінія буде працювати в режимі нормальної експлуатації.

Ухвалу про створення "гарячої лінії" прийняли керівники трьох держав — Джо Байден, Фуміо Кішіда і Юн Сок Йоль — під час першого тристороннього саміту, котрий відбувся в серпні в Вашингтоні. Вони ухвалили рішення консультуватися один з одним у разі виявлення загроз з боку КНДР.

Гаряча лінія забезпечує зв'язок між Національними радами безпеки трьох країн і надає можливість голосового та відеозв'язку між їхніми керівниками і високопосадовцями в будь-який час.

Рішення про створення такої комунікаційної мережі стало актуальним через зростання активності Пхеньяну в сфері ядерних і ракетних програм. Одночасно його прийняли на тлі збільшення уявлень експертів і політиків щодо можливих провокацій з боку Китаю і КНДР, які могли б скористатися тим, що Вашингтон зосередив увагу на врегулюванні конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС, а також на війні Росії з Україною.

Російський лідер Володимир Путін 17 жовтня здійснив візит до Китаю. Він перебуватиме в столиці Китаю два дні.

Заступник міністра закордонних справ КНДР Ім Чон Іль назвав відносини між Північною Кореєю і Росією "могутньою фортецею" для збереження миру і стримування військових загроз з боку "імперіалістів". Він заявив, що США вороже ставляться до "традиційної дружби" між Росією та Північною Кореєю.

Читайте також: