Головна

США запроваджують нове правило для мігрантів-нелегалів з Росії

США запроваджують нове правило для мігрантів-нелегалів з Росії

За інформацією газети New York Post, влада США почне негайно депортувати нелегальних мігрантів з Росії та ще п'яти країн колишнього СРСР, які були спіймані на кордоні з Мексикою. Згідно з документом, який має газета, співробітники прикордонної служби в Каліфорнії отримали наказ впускати в країну нелегальних мігрантів з інших країн, але не російських, грузинських, молдовських, киргизьких, таджицьких та узбецьких громадян. Ці громадяни будуть депортовані при спробі незаконного перетину кордону. Але дітей, які були жертвами викрадення, а також громадян цих країн, яким загрожує небезпека або потрібна медична допомога, влада США все-таки впустить у країну. Зазначений наказ діятиме тільки в Сан-Дієго, де є найбільший потік нелегальних мігрантів.

Незважаючи на це рішення, потік мігрантів на півдні Каліфорнії не зменшується, там навіть утворилися великі черги на кордоні. Дані прикордонного патруля, перевірені газетою The Post, показали, що протягом минулого вікенду понад 10 тис. мігрантів перетнули кордон з півдня.

На початку цього тижня президент США Джо Байден тимчасово заборонив надавати притулок мігрантам, які незаконно перетинали кордон. Проте ця заборона є тимчасовою і буде скасована, коли кількість нелегальних мігрантів, які перетинають кордон, зменшиться настільки, щоб американська система могла безпечно та ефективно керувати прикордонними операціями, - зазначили в Білому домі.

Нагадаємо, що у 2023 році росіяни отримали рекордну кількість грінкарт у США. За фінансовий рік з 1 жовтня 2022 року по 30 вересня 2023 року американська влада видала 12,7 тис. грінкарт росіянам. Попередній рекорд встановили у 2016 році, коли 9774 росіяни стали власниками грінкарт. Для порівняння, українці отримали 11,2 тис. грінкарт у 2023 році (у 2022 було 11 719), а жителям Казахстану видано 2610 грінкарт (у 2022 - 1637). Найбільше грінкарт США було видано громадянам Мексики - 179,8 тис.

Читайте також: