США завдали ударів по озброєнню хуситів у Ємені

США атакували об'єкт хуситів у Ємені

Сьогодні війська Сполучених Штатів Америки знову атакували об'єкт хуситів у Ємені, повідомляє Центральне командування збройних сил США.

«31 січня приблизно о 15:30 (за місцевим часом) сили центрального командування США завдали удару та знищили підготовлену до запуску хуситську ракету класу «земля-повітря», – сказано в повідомленні.

За інформацією з центрального командування, ракету було виявлено в районі Ємену, який контролюють хусити, і вона становила загрозу для американських літаків.

Нагадаємо, що раніше США збили крилату ракету, випущену хуситами у бік Червоного моря, за допомогою есмінця військово-морських сил США.

У відповідь на це, США і Велика Британія нанесли серію повітряних ударів по військовим об’єктам бойовиків.

Атака хуситів на американське судно у Червоному морі

Хусити атакували передову опорну плавучу базу «Льюіс Пуллер» у Аденській затоці. Це судно надає логістичну підтримку американським військам у регіоні. Інформація про те, чи вдалося хуситам вразити судно, поки невідома.

Нагадаємо, у попередні дні хусити атакували британський військовий корабель HMS Diamond у Червоному морі.

Загибель американських військовослужбовців в Йорданії

Внаслідок нічної атаки безпілотників на американську базу в Йорданії поблизу кордону з Сирією загинули троє військовослужбовців армії США, ще понад 20 отримали поранення.