США завдали ударів по проіранських об'єктах в Іраку та Сирії

США завдали авіаударів по об'єктах, пов'язаних з Іраном, в Іраку та Сирії

Сполучені Штати Америки здійснили авіаудари на об'єкти, які пов'язані з Іраном, в Іраку та Сирії. Про це повідомило Центральне командування США (CENTCOM).

Зокрема, сили CENTCOM здійснили авіаудари на загін Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) та пов'язаних з ним ополченців в Іраку та Сирії. Авіаудари були проведені за допомогою багатьох літаків, включаючи дальні бомбардувальники, що прилетіли зі Сполучених Штатів. Загалом було атаковано понад 85 цілей.

Під час авіаударів було застосовано понад 125 високоточних боєприпасів. Об'єкти, по яких були завдано удари, включали командно-контрольні оперативні центри, розвідувальні центри, сховища ракет і безпілотних літальних апаратів, а також об'єкти логістики та ланцюга постачання боєприпасів груп ополчення та їхніх спонсорів КВІР.

Раніше повідомлялося, що США готуються до атак на іранські об'єкти в Іраку та Сирії. Президент США Джо Байден визначився з тим, як країна відповідатиме на атаку безпілотника, яка призвела до загибелі військовослужбовців США.