Стала відома кількість загиблих внаслідок теракту під Москвою

Інформацію про трагедію в Crocus City Hall підтвердили ФСБ та губернатор Московської області Андрій Воробйов. Повідомляється, що загинуло щонайменше 40 людей, а понад 100 отримали поранення.

Внаслідок інциденту п'ятеро постраждалих перебувають у важкому стані. Госпіталізовано 115 осіб, включаючи п'ятеро дітей, а інші 30 звернулися за амбулаторною допомогою.

Евакуація та заходи безпеки

У зв'язку з ситуацією, відвідувачів всіх торгових центрів у Москві було евакуйовано. Також, виявлена невідома чорна скринька в ТЦ "Галерея" у Санкт-Петербурзі, тому людей там також евакуювали. Поліція Петербурга закрила бари, а різні регіони Росії скасовують масові заходи та інші події. Мінкульт Росії також відмінив всі розважальні заходи у федеральних установах культури.

Деталі щодо нападу

За повідомленням, на місці трагедії в будівлі Crocus City Hall були заблоковані двері, які довелося вибивати. Зазначалося, що було проведено перевірку наявності мікроавтобуса з українськими номерами та рено Logan з номерами з Тверської області. Чи залишилися учасники нападу усередині будівлі - невідомо. Відомо лише, що на місце події прибув спецназ Росгвардії.

Інформація про охорону та власників

Охорону Crocus City Hall забезпечував ПОП "Крокус Профі". Власниками компанії є Каміл Алієв та Віктор Котов. Кількість співробітників ПОП "Крокус Профі" становить 166 осіб. Дозволяється використання кийків та електрошокерів. Однак, на території Crocus City Hall також знаходиться група швидкого реагування Росгвардії, яка озброєна вогнепальною зброєю.

Міжнародна спільнота та версії

Російські структури виключають версію про причетність України до цього терористичного акту. З свого боку, головне управління розвідки Міністерства оборони України вважає, що цей теракт є провокацією путінського режиму, про яку попереджала міжнародна спільнота.