Стала відома причина масового відключення світла на Балканах

Масове відключення світла на Балканах
Масове відключення світла на Балканах

Масштабне відключення електрики в Балканах та на узбережжі Хорватії через спекотну погоду

Майже у всій Чорногорії, Боснії і Герцеговини, Албанії та деяких частинах Хорватії відбулося масштабне відключення електрики. Проблема сталася через спеку, яка призвела до значного збільшення споживання електроенергії. Про це повідомив міністр енергетики Чорногорії Саша Муйовіч.

Збій стався через велике навантаження на мережу та раптове збільшення споживання електроенергії через спеку

Експерти наразі продовжують визначати причини виникнення несправностей, зазначив Саша Муйовіч.

Відомо, що проблема виникла на з'єднувальній лінії між Албанією і Грецією

Електропостачання в Албанії було відновлено, але країна все ще має високий ризик подальших відключень. Також збої в електропостачанні були також в Хорватії і Боснії.

Технічна проблема виникла через великі обсяги електроенергії та рекордні високі температури

Директор хорватської електропередавальної компанії зазначив, що поки що розслідування триватиме приблизно шість місяців, тому ще зайво робити висновки.

Варто відзначити, що системи розподілу електроенергії на Балканах пов'язані, що дозволяє здійснювати передачу і торгівлю електроенергією.

За інформацією очевидців, відключення сталося близько 13:00 за місцевим часом. Оператори почали відновлювати електропостачання.

В Україні також діятимуть графіки відключень електроенергії через атаки Росії. Проте, в серпні 2024 року ситуація з електроенергією покращиться, що пов'язано з завершенням робіт на атомних енергоблоках та зменшенням об'єктів з гарантованим електропостачанням, повідомила Державна інспекція з енергетичного нагляду України.

Читайте також