Стало відомо, де й коли відбудеться прощання з авіаконструктором Дмитром Ківою

Прощання з авіаконструктором Дмитром Ківою
Прощання з авіаконструктором Дмитром Ківою

У Києві 13 серпня відбудеться прощання з відомим українським авіаконструктором Дмитром Ківою, який був ексгендиректором компанії "Антонов" і Героєм України. Цю інформацію повідомив сам Ківа на своїй сторінці у Facebook.

Поховання авіаконструктора відбудеться на Берковецькому цвинтарі.

За словами повідомлення на Facebook, прощання з Дмитром Семеновичем відбудеться 13 серпня о 12:00 за київським часом на Берковецькому цвинтарі.

Дмитро Ківа помер 24 липня відколи йому було 81 рік. Він був учнем видатного авіаконструктора Олега Антонова і досяг великих успіхів, переходячи шлях від звичайного інженера до генерального конструктора і керівника державного підприємства "Антонов". Він також отримав звання "Герой України" від президента Віктора Ющенка.

Дмитро Ківа був причетний до розвитку напрямку сертифікації авіаційної техніки, зокрема комерційної версії літака Ан-124-100, відомого як "Руслан". Він взяв участь у створенні практично всіх літаків "Антонов", таких як: Ан-3, Ан-28, Ан-32, Ан-74, Ан-70, Ан-124 "Руслан", Ан-225 "Мрія", Ан-140, Ан-148, Ан-158, Ан-178, Ан-132D та численних модифікацій літаків родини "АН".

Дмитро Семенович є автором більше ста наукових праць з авіабудування, а також володіє 18 авторськими свідоцтвами і патентами в галузі розробки пасажирських, транспортних та багатоцільових літаків, а також досліджень і розробок літаків з коротким злетом і посадкою.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
сьогодні, 17:34 88 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)