Стало відомо, хто може очолити Мінмолодьспорт замість Гутцайта

За інформацією ЗМІ, Антон Нікулін, який є начальником управління спорту Львівської міської ради, ймовірно, стане новим Міністром молоді та спорту України. 41-річний Нікулін є заслуженим тренером України та майстром спорту міжнародного класу, а серед його вихованців є бронзовий призер з карате Станіслав Горуна та Галина Мельник. Він замінить Вадима Гутцайта, який після звільнення з посади міністра зосередиться на роботі на чолі Національного олімпійського комітету.

На посаду міністра спорту України Антону Нікуліну будуть голосувати депутати Верховної Ради 9 листопада. Вже місяць тому розпочалися чутки про те, що Нікулін може замінити Гутцайта на посаді. До політичної кар'єри Гутцайт був відомий як український фехтувальник і олімпійський чемпіон, але після призначення міністром молоді та спорту у нього виникло скандалізне рішення про заборону українським спортсменам брати участь у змаганнях з росіянами або білорусами. Це рішення було скасовано пізніше.

Недавно Давид Арахамія, очільник фракції "Слуга народу", оголосив про відставку одного з міністрів, а народний депутат Ярослав Железняк підтвердив, що йдеться про Вадима Гутцайта. Раніше відома партія "Європейська Солідарність" також вимагала відставки Гутцайта після скандалу з дискваліфікацією української фехтувальниці на Чемпіонаті світу.