Стало відомо, коли парламент Угорщини розгляне заявку Швеції на вступ до НАТО

Угорщина розгляне заявку Швеції на вступ до НАТО

Опозиційні партії Угорщини вимагають розглянути ратифікацію заявки Швеції про вступ до НАТО. Засідання парламенту з цим питанням заплановано на понеділок. Проте невідомо, чи приймуть участь у цьому депутати правлячої партії «Фідес», які мають більшість у парламенті.

Раніше глава адміністрації Віктора Орбана заявив, що законодавці хочуть бачити кроки Швеції щодо зміцнення довіри перед ратифікацією її заявки. Планується, що розгляд процесу вступу Швеції до НАТО відбудеться на наступній сесії парламенту наприкінці лютого.

«Рішення Великих національних зборів Туреччини про схвалення вступу Швеції до НАТО підвищить безпеку у регіоні Балтійського моря», – зазначив президент Фінляндії Саулі Ніїністе.

Схвалення проекту закону про ратифікацію вступу Швеції до Північноатлантичного альянсу відбулося на засіданні парламентської генасамблеї. Угорщина залишається останньою країною, яка не схвалила вступ Швеції до НАТО.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг висловлював сподівання, що Швеція стане членом Альянсу до кінця листопада. Претензії Туреччини щодо приховування терористів були основними причиною затримки ратифікації.

Після посилення антитерористичного законодавства у Швеції, президент Ердоган звернувся до парламенту з вимогою ратифікувати заявку. Тепер все залежить від рішення Угорщини.