Стало відомо, коли почне роботу командування НАТО з координації допомоги Україні

Зображення командування НАТО з координації допомоги Україні
Зображення командування НАТО з координації допомоги Україні

НАТО створить командування для підтримки України в Німеччині

З початку вересня командна структура НАТО з координації підтримки України почне свою роботу в Німеччині. Про це заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє Reuters.

В червні НАТО вирішив взяти на себе більш активну роль у координації постачання зброї в Україну, прийнявши управління від Сполучених Штатів. Сполучені Штати передали цю роль НАТО в спробі забезпечити безпеку та захистити процес постачання зброї, оскільки президент США Дональд Трамп, який ставиться до НАТО зі скептицизмом, балотується на другий термін.

"Ми домовилися створити командування для координації та надання допомоги у забезпеченні безпеки та навчання для України", - сказав Єнс Столтенберг під час зустрічі з Європейською політичною спільнотою у Великій Британії. - "Це командування розпочне свою роботу у вересні. Воно включатиме 700 осіб у Німеччині та надаватиме підтримку та допомогу в забезпеченні безпеки Україні, а також координуватиме зусилля союзників по НАТО".

Нагадаємо, що на саміті НАТО у Вашингтоні союзники домовилися про створення структури "Допомога НАТО з безпеки і тренування для України" (NSATU) для поліпшення координації постачання військової техніки та навчання.

Джерело: Forbes

Читайте також