Стало відомо, скільки ліванців покинули домівки через удари Ізраїлю

Ліванці покидають домівки через удари Ізраїлю
Ліванці покидають домівки через удари Ізраїлю

Близько мільйона жителів Лівану були змушені залишити свої будинки через удари з боку Ізраїлю. Про це повідомив в.о. прем'єр-міністра Наджиб Мікаті.

«В останні дні велика кількість людей, оцінювана в мільйони, була змушена переселитися. Ймовірно, це наймасовіша операція переміщення людей в історії Лівану», - сказав Мікаті за словами агентства EFE.

За словами Мікаті, уряд наказав митницям Лівану зняти мито з гуманітарної допомоги, що надходить до країни, щоб вона одразу ж надходила у розпорядження влади Лівану.

З початку минулого тижня Ізраїль активно здійснює авіаудари по півдню Лівану, знищуючи інфраструктуру «Хезболли».

Нагадаємо, що 27 вересня ізраїльські ВПС здійснили сильний авіаудар по південному передмісті Бейрута, де знаходиться головний штаб «Хезболли». У цьому ударі загинув лідер руху Хасан Насралла та інші представники керівництва.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловив стурбованість через ескалацію конфлікту між Ізраїлем та «Хезболлою» в Лівані, особливо після ліквідації їхнього лідера Хасана Насралли в результаті авіаударів Ізраїлю по Бейруту.

Пізніше стало відомо, що Армія оборони Ізраїлю ліквідувала голову служби контррозвідки «Хезболли» Набіля Каука. За даними ЦАХАЛу, Каук був командиром «превентивного підрозділу безпеки» «Хезболли» і високопоставленим членом центральної ради терористичного угруповання.

Читайте також