Стамбул стає містом злиднів: 80% мешканців скаржаться на фінансову скруту

Стамбул стає містом злиднів: 80% мешканців скаржаться на фінансову скруту

Згідно з дослідженням муніципалітету Стамбула, більше 63% містян вважають економічні проблеми головним викликом для себе. Водночас, за даними видання Sözcü, 80,1% стамбульців мають фінансові труднощі.

Ці висновки зроблені на основі травневого звіту "Стамбульського барометра", який щомісяця публікує Стамбульське агентство планування.

Стамбул є найбільшим містом Туреччини і економічні проблеми також впливають на всю країну. У травні річна інфляція споживчих цін у Туреччині досягла 75,45% (у квітні була 69,8%), це трохи вище за очікування, повідомляє Reuters за офіційними даними.

Цікаво, що 49,2% опитаних, які користуються кредитними картками, заявили, що можуть сплатити весь борг за свою кредитну картку, а 32,4% зазначили, що не можуть навіть погасити мінімальну суму кредиту за свої покупки.

Проблеми в економіці та висока вартість життя посилюють фінансові труднощі стамбульців і ускладнюють їм заробіток. Особливо великим тягарем є зростання оренди житла та цін на продукти харчування

Голова Стамбульського агентства планування Буґра Гьокче заявив, що потрібна інша політика, яка знизить вартість життя та збільшить дохідність містян.

Крім того, все більше українців залишають Туреччину. За даними Управління імміграції МВС Туреччини, станом на 31 грудня 2023 року, кількість іноземців з дозволом на проживання становила 1,1 млн осіб. Українці з видом на проживання в Туреччині зменшилися на понад 10 тисяч протягом 2023 року.

Читайте також: