Статки Ілона Маска перевищили 300 мільярдів доларів

Компанія Tesla виробила за рік близько мільйона своїх електромобілів, після чого акції стрімко виросли, а Маск збільшив свій відрив у списку найбагатших людей світу.

Американський винахідник, інженер, громадський діяч, актор та підприємець Ілон Маск володіє активами на суму 300 мільярдів доларів.

Таким чином, Маск збільшив свій відрив від Джефа Безоса – свого основного конкурента зі списку найзаможніших людей нашої планети. Засновник Amazon, Джеффрі Безос, давно намагається конкурувати з Маском в аерокосмічній індустрії та запустив аналогічну компанію Blue Origin. Проте, його поточний статок оцінюється поки що у 193 мільярди доларів.

Акції Tesla зросли у ціні після того, як компанія оголосила, що за минулий рік було поставлено понад 936 тисяч автомобілів. Висока продуктивність заводів Tesla перевершила всі очікування. Ілон Маск, якому належить 15,6% акцій Tesla, ще більше зміцнив своє лідерство як найзаможніша людина у світі.

Звичайно, Tesla не єдине джерело доходів Маска. Крім SpaceX, вчений планує побудувати глобальний інтернет-проект та систему підземних тунелів. В найближчому майбутньому Маск може стати першим трильйонером на Землі.