Стівен Спілберг презентує довічну історію кохання

В український прокат 9 грудня вийшов новий фільм легендарного кінематографіста Голлівуду Стівена Спілберга – Вестсайдська історія. Це сучасна адаптація культового мюзиклу 1961 року режисера Роберта Вейза та хореографа Джерома Роббінса про американських Ромео та Джульєтту.

Екранізація бродвейського мюзиклу вчинила справжній фурор на початку 60-х. Картина удостоїлася десяти статуеток Оскар і досі залишається рекордсменом у своєму жанрі за кількістю нагород.

Спілберг змалку мріяв зняти свою Вестсайдську історію. Реалізувати мрію вдалося лише зараз. Про це завжди нагадала йому дружина. Але Спілберг не поспішав — усьому свій час.

Вестсайдська історія – це розповідь про Ромео та Джульєтту, тільки події розгортаються не в середньовічній Вероні, а на Манхеттені середини 50-х у напівзруйнованому районі, який згодом стане відомим як Лінкольн-центр.

У центрі сюжету протистояння двох вуличних банд – білошкірих Ракет та пуерторіканців Акул. Марія, сестра лідера Акул Бернардо, закохується в Тоні, колишнього члена банди та друга лідера Ракет Ріффа. За правилами жанру у такій історії щасливий кінець апріорі неможливий.

Проект Спілберга має велику кількість посилань до 70-річної роботи Вейза. Зйомки проходили на вулицях Нью-Йорка, які через пандемію коронавірусу були майже безлюдними.

Незважаючи на весь кримінальний драматизм історії, фільм наповнений любов'ю та надією. Щоб досягти максимального ефекту від перегляду нової версії Вестсайдської історії, її обов'язково слід дивитися на великому екрані.